Ο Κιρ Στάρμερ νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία: «Η χώρα μας ψήφισε για αλλαγή»

Και επίσημα πρωθυπουργός είναι ο Κιρ Στάρμερ μετά την ακρόασή του από τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Λίγο μετά τις 14:30 αποχώρησε από το παλάτι με προορισμό την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από εκατοντάδες φίλους των Εργατικών.

Ξεκίνησε τη δήλωσή του ευχαριστώντας τον προκάτοχό του Ρίσι Σούνακ, προσθέτοντας ότι το επίτευγμά του ως ο πρώτος Βρετανός Ασιάτης πρωθυπουργός αυτής της χώρας δεν πρέπει να «υποτιμηθεί από κανέναν».

«Η χώρα μας ψήφισε για αλλαγή», είπε και πρόσθεσε: «Ψήφισε αποφασιστικά για αλλαγή και επιστροφή της πολιτικής». «Είναι σίγουρα ξεκάθαρο σε όλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια μεγαλύτερη επανεκκίνηση, μια εκ νέου ανακάλυψη του ποιοι είμαστε, διότι, ανεξάρτητα από το πόσο σφοδρές ήταν οι καταιγίδες της ιστορίας, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του έθνους ήταν πάντα η ικανότητά μας να πλοηγούμαστε σε πιο ήρεμα νερά», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς, ιδίως εκείνους που υποστηρίζουν τη σταθερότητα και τη μετριοπάθεια, όπως εγώ».

Αναγνώρισε ότι υπάρχει μια κόπωση στο έθνος, λέγοντας ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή. «Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να θεραπευτεί μόνο με πράξεις και όχι με λόγια. Μπορούμε να κάνουμε μια αρχή σήμερα με την απλή αναγνώριση ότι είναι προνόμιο να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε δε τη δέσμευσή του, ότι η νέα κυβέρνηση θα συμπεριφέρεται σε όλους με σεβασμό.

«Η κυβέρνησή μου θα αγωνίζεται κάθε μέρα μέχρι να πιστέψετε ξανά. Από τώρα και στο εξής, έχετε μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από δόγματα, που καθοδηγείται μόνο από την αποφασιστικότητα να υπηρετήσει το συμφέρον σας. Να αψηφήσουμε αθόρυβα εκείνους που έχουν ξεγράψει τη χώρα μας. Μας δώσατε μια ξεκάθαρη εντολή και θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε την αλλαγή», τόνισε.

Και κατέληξε: «Η πολιτική μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό. Αλλάξαμε το Εργατικό Κόμμα, επιστρέψαμε στη διακυβέρνηση της χώρας – έτσι θα κυβερνήσουμε. Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί